El Gremi de Llibreters estrena Liberdrac

De mica en mica, internet s’està convertint en una eina molt important pel que fa a la promoció i a la distribució de llibres. Les noves tecnologies, especialment pel que fa a les xarxes socials, permeten un contacte directe i, el més important, bidireccional, amb el lector.

És cert que, al igual que va passar amb el món de la fotografia, on els nostàlgics es resistien a abandonar les tècniques analògiques (segur que avui dia encara alguns es resisteixen), poc a poc la majoria de la població lectora s’ha acostumat al canvi i ha reconegut els avantatges de la digitalització. Cada vegada és més habitual la presència d’e-books al metro, o de gent llegint en tablets i fins i tot al mòbil.

Per aquest motiu, el Gremi de Llibreters de Catalunya ha posat en marxa una llibreria virtual: Liberdrac, la qual pretén convertir-se “en un punt de referència del comerç d’obres digitals en tot el domini lingüístic català i castellà”.

El projecte compta amb la col·laboració, de moment, de 40 llibreries d’arreu de Catalunya i, segons explica el president del Gremi de Llibreters, Antoni daura, es tracta d’una fórmula que permetrà a tots els participants “optimitzar costos i no haver de destinar al llibre digital massa temps i energies gràcies a la gestió compartida”.

El portal compta amb una àmplia oferta de llibres en català i castellà, i es preveu que molt aviat se n’afegiran també en anglès. Sembla que el llibre digital està començant a enlairar-se al nostre país, i els diferents actors del sector editorial han decidit pujar a l’avió. Aquesta és la millor manera d’evitar que la industria del llibre corri la mateixa sort que la de la música.

Anuncis

2 responses to “El Gremi de Llibreters estrena Liberdrac

  1. Retroenllaç: Clipping – espais publicats pels mitjans sobre el llançament de Liberdrac | MONMAR COMUNICACIÓ·

  2. Retroenllaç: Clipping – espacios publicados sobre el lanzamiento de Liberdrac | MONMAR comunicació·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s